Cel mai mare dintre copii, in virsta de 14 ani, a absolvit doar doua clase, abandonind scoala pentru a-si ingriji fratii.
Cind au fost vizitati de asistentii sociali ai Directiei generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Braila, copiii nu aveau nimic de mincare si nici bani pentru a-si procura alimente, fiind nevoiti sa presteze diverse munci pentru vecini, in schimbul hranei zilnice.
Desi Carmen S. (11 ani), eleva in clasa a II-a, fusese muscata de un ciine, nimeni nu a anuntat medicul, pentru a i se acorda fetitei primele ingrijiri medicale. Ba, mai mult, ea a continuat sa mearga la scoala, insotita de un vecin, deoarece se deplasa, in urma muscaturii, cu mare dificultate.
Potrivit afirmatiilor asistentilor sociali care au efectuat ancheta sociala, desi i s-a solicitat sa consulte fetita, pina la sosirea ambulantei, medicul de familie de pe raza comunei Ciresu a refuzat categoric sa o vada, motivind ca aceasta trebuia adusa la cabinet. Surse demne de incredere au declarat ca si ulterior, medicul de familie nu a raspuns corespondentei emise de DGASPC, considerind ca familia are obligatia de a se prezenta la cabinet.
Fetita a fost transportata de urgenta la Spitalul "Sf. Spiridon", unde a beneficiat de tratament specific, care include si vaccinarile antirabice obligatorii.
Dupa cum a declarat directorul general adjunct al DGASPC, jurist Simona Cimpoaie, "dupa ce micuta a fost transportata la spital, s-au continuat demersurile referitoare la colaborarea cu autoritatile locale, in vederea identificarii unor solutii, pina la intoarcerea parintilor".
Primaria comunei Ciresu a intervenit prompt asigurindu-le celorlalti frati necesarul de hrana, si incredintindu-i pe cei doi spre ingrijire unui vecin, pina la intoarcerea parintilor.
Parintii, care au fost depistati si contactati de Prim