de pe urma încheierii asigurărilor medicale. Pentru anul acesta, reprezentanţii Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor Turistice (ANAT) estimează o creştere a numărului de plecări în de pe urma încheierii asigurărilor medicale. Pentru anul acesta, reprezentanţii Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor Turistice (ANAT) estimează o creştere a numărului de plecări în străinătate cu aproximativ 25% până la sfârşitul anului.
Cine alege să-şi petreacă vacanţa într-o altă ţară ştie că încheierea unei asigurări de asistenţă turistică este unul din documentele pe care este bine să le aibă pe durata călătoriei. "Românii îşi iau concediile în mod tradiţional vara, iar aceasta este şi perioada în care cresc încasările societăţilor de asigurare datorită cererii mai mari de asigurări medicale", ne-a declarat Alin Anastasiu, administrator de produs în cadrul Generali Asigurări. Potrivit datelor comunicate de către reprezentanţii Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (CSA), numărul poliţelor emise la nivelul întregii pieţe a crescut cu aproximativ 38% în 2005 faţă de anul precedent.
Trendul va fi în creştere şi în 2006, cel puţin aşa estimează reprezentanţii pieţei. Marius Onofrei, directorul de comunicare din cadrul Allianz-ţiriac Asigurări, se aşteaptă la un avans de cel puţin 20% al numărului de poliţe emise pentru asigurările medicale în 2006, şi, implicit, al valorii primelor subscrise. şi Generali Asigurări şi-a făcut calculul pentru un plus de cel puţin 16% la nivelul numărului de poliţe.
Muncitorii plătesc mai mult decât turiştii
şi românii care pleacă să muncească în străinătate au nevoie să încheie o asigurare medicală, similară celei pentru călătorii în scopuri turistice. "În această situaţie diferă doar cotaţiile de prime de asigurare, care depind de tipul de activitate prestat", explică reprezentantul Allianz-ţiriac Asigurări. Spre exemplu, agri