umanitare, aduse luna trecută de cetăţeni belgieni, din localitatea Kiuurne.În urma cercetărilor, primarul a primit avertisment, iar banii au fost rambursaţi, pe bază de tabel. "Au fost umanitare, aduse luna trecută de cetăţeni belgieni, din localitatea Kiuurne.
În urma cercetărilor, primarul a primit avertisment, iar banii au fost rambursaţi, pe bază de tabel. "Au fost afectate interesele economice ale consumatorilor", ne-a spus şut, fapta putându-se încadra şi la practici comerciale abuzive, care se pedepsesc cu până la 100 milioane de lei. "Am decis doar avertisment, pentru că am considerat că s-a înţeles greşit termenul de donaţie." Primarul Grigore Badea ne-a declarat că decizia de a strânge sume de bani de la persoanele care au primit saci cu haine din ajutoare, câte 100.000 de lei pentru fiecare sac cu haine, a fost luată în urma sugestiilor donatorilor.
Aceştia ar fi dorit, potrivit primarului, să ofere bani pentru renovarea clădirii unei grădiniţe, construite de ei în comună şi au indicat varianta obţinerii de bani din vânzarea hainelor.
Până la intervenţia OPC, fuseseră vânduţi 30 de saci, dar apoi restul până la 150 de saci au fost împărţiţi pe bază de anchete sociale celor nevoiaşi. şefa OPC ne-a declarat că nu este o practică extinsă vânzarea de ajutoare, dar chiar ieri a mai venit o sesizare de asemenea practici, pe adresa instituţiei.
Ilegalitatea vânzării ajutoarelor de la Chiuza a fost constatată şi de inspectorii Direcţiei Finanţelor Publice Bistriţa-Năsăud, şi anume comercializarea de haine second-hand în spaţii neautorizate de lege. Potrivit purtătorului de cuvânt al DGFP, Ioan Ilieş, a fost dispusă restituirea celor 800 RON, încasaţi pentru sacii de haine din ajutoare, şi s-a menţinut sancţiunea de avertisment acordată de OPC.