va ajunge în toate unităţile de învăţământ din ţară, va fi într-adevăr dezastru. Cartea e plină de greşeli de exprimare, de cacofonii şi are un limbaj alambicat. "Pericolul nu este va ajunge în toate unităţile de învăţământ din ţară, va fi într-adevăr dezastru. Cartea e plină de greşeli de exprimare, de cacofonii şi are un limbaj alambicat.
"Pericolul nu este periculos"
Ce este un risc? Definiţia e tipărită în pagina 9: "Riscul este probabilitatea ca un pericol să se producă cu anumite consecinţe. Luate separat, probabilitatea şi pericolul nu sunt periculoase. Dar împreună, ele definesc un risc, sau cu alte cuvinte, probabilitatea de producere a unui eveniment". Tot în carte, copiii pot citi despre "un mod de reducere al riscurilor", şi nu unul de "reducere a riscurilor", despre "stratul de protecţie al solului", şi nu "stratul de protecţie a solului". Potrivit ghidului, "ai putea fi blocat în casă pentru câteva zile datorită unei furtuni", şi nu "din cauza" furtunii. "Scrie o poveste în care să descri un dezastru", se cere la pagina 20.
"Aminteşteţi" de corectură
Alte enunţuri "celebre" din manual ar fi următoarele: "Punctul cel mai bun de start este să organizezi propria familie ca fiecare să participe", "Lucrurile revin în curând la normal după majoritatea dezastrelor", "Dezastrele nu sunt pedeapsa lui Dumnezeu", "E bine, dacă plângi, dacă simţi acest lucru. Dar aminteşteţi (într-un cuvânt !!!) că totul merge spre mai bine". La finalul prezentării de carte, un băieţel din clasa a V-a, de la şcoala nr. 5 din Capitală, a spus răspicat: "N-am învăţat foarte multe lucruri din această carte. ştiu doar că îmi plac pozele. Dacă ar fi un cutremur, m-aş băga sub masă să nu-mi cadă tencuiala în cap, iar dacă e incendiu ies afară şi sun la pompieri". Cartea a fost publicată la Editura Ministerului Administraţiei şi Internelor, fiin