(Foto: )
Presedintele Consiliului de Administratie (CA) al Napolact, Gerbrant Redmer de Boer, a anuntat ca pretul unei actiuni care va fi achitat, in cazul in care actionarii minoritari vor solicita retragerea, va fi de 9,1 lei/actiune. Un expert autorizat a calculat valoarea de rascumparare, in urma unui raport de evaluare al societatii.
Friesland detine 89% din capitalul social al Napolact, adica 8,6 milioane de actiuni, restul aflandu-se in posesia mai multor persoane fizice si juridice.
“Actionarii care nu sunt de acord cu hotararea privind retragerea de la tranzactionare pot solicita retragerea din societate in termen de cel mult 45 de zile de la data publicarii deciziei in Monitorul Oficial al Romaniei, prin transmiterea catre societate a unei solicitari”, a precizat De Boer.
Acestia trebuie sa indice, in acest caz, modalitatea de efectuare a platii: mandat postal cu confirmare sau virament postal. Actiunile Napolact au cunoscut o evolutie exploziva la sfarsitul lunii mai, cand, de la 6,8 de lei, ele au atins, in numai patru zile, pragul de 10,5 lei, marcand o crestere de 97%.
In iunie, titlurile Napolact s-au depreciat constant aproape zilnic, la 6 iunie valoarea unei actiuni fiind de numai 9 lei, dupa o scadere cumulata de 34%. “De cand Napolact a ajuns in posesia olandezilor, volumul de tranzactionare de pe piata de capital a fost extrem de scazut.
Pretul oferit celor care vor sa se retraga mi se pare destul de bun, tinand cont de istoricul si de activele societatii. In conditiile in care Friesland detinea aproape 90%, prezenta Napolact la BER nu mai era rentabila”, a apreciat Rares Nilas, presedinte al societatii de servicii de investitii financiare BT Securities Cluj.
Numai cu straini
Retrager