Spatiile verzi din Bucuresti sunt pe cale de disparitie. Autoritatile isi dau mana cu investitorii straini pen-tru ca in locul pomilor "sa se ame-najeze" santiere pentru proiecte imobiliare. Un troc ieftin, in care oxigenul este schimbat pe betoane. De trei zile, cateva zeci de locatari din Cartierul Titan, care pensionar, care cu bebelusi in brate, fac zid uman impotriva unui investitor hotarat sa ridice pe spatiul verde din fata blocului lor o alta constructie.
La 5 iunie, de Ziua Mondiala a Mediului, ministrul de resort, Sulfina Barbu, a aparut pe tv imbracata in tricou verzui, potrivit ocaziei, si hotarata sa impadureasca tot ce se poate. Dupa doua zile, Ilie Dobre, ministrul Transporturilor, sublinia, cu acelasi aplomb, despre importanta vitala a construirii unei centuri verzi in jurul Bucurestiului sufocat de noxe. Tot atunci, cam pe la doua, la amiaza, cand, fie la serviciu, fie la siesta, vigilenta si civismul riveranilor sunt amortite, trei taietori de lemne s-au prezentat cu drujbe si hotarare si s-au pus pe treaba, hotarare sustinuta si de cativa agenti ai unei firme de paza.
AUTORIZATII DUBIOASE. Intr-un sfert de ceas au ras zece pomi, dupa care locatarii au tabarat pe ei, iar agentii au batut politicos in retragere, iar taietorii si-au luat talpasita. A aparut Politia, ba chiar si primarul de sector, Liviu Negoita, care, dupa spusele catorva, ar fi zis ca, daca l-au ales, acum poate sa faca ce vrea si nu trebuie sa dea explicatii, dupa care a batut in retragere. In urma lui si-a lasat doi reprezentanti, care ne-au aratat autorizatia de defrisare. In antetul acesteia se mentioneaza Primaria Municipiului Bucuresti (PMB), Directia Protectia Mediului, Administratia Lacuri, Parcuri si Agrement si hartia este semnata de catre Ifrim Stelian, director executiv adjunct in PMB. Ifrim a trecut si el pe la "rascoala" si, vazand ca se ingroasa gluma,