Astazi, la Inalta Curte de Casatie si Justitie, se dezbate recursul inaintat de cms.sef (r) Antonel Colceag la mandatul de arestare preventiva emis de Curtea de Apel Galati sub aspectul savirsirii infractiunii de sustragere de documente cu caracter secret. Intre timp, Parchetul de pe linga Tribunalul Braila intentioneaza sa trimita, spre conexare, anchetatorilor galateni si alte dosare in care apare numele fostului prim-adjunct al politiei brailene, cum ar fi dosarul privind Fundatia "Ancheta", infiintata cu ani in urma, cu si pentru efectivul activ al Inspectoratului de Politie al Judetului Braila, al carei presedinte executiv devenise Colceag in ultimii sai ani de politie. In acest caz, asa cum jurnalistii nostri au semnalat si in alte rinduri, cms.sef (r) Antonel Colceag este acuzat ca ar fi savirsit infractiunile de fals in inscrisuri sub semnatura privata si fals in declaratii, anchetatorii propunind, pe rind, inceperea urmaririi penale si mai apoi trimiterea in judecata, subliniind, totodata, ca in cazul lui Colceag, functia de adjunct al politiei era incompatibila cu aceea de presedinte al unei organizatii non-profit.
"A modificat statutul fundatiei in interes personal"
Dosarul "Ancheta" a fost deschis imediat dupa plecarea lui Antonel Colceag din Politie, cind acesta s-a retras brusc din cursa pentru cea mai inalta functie din inspectorat.
Totul a plecat de la un autodenunt al unui ofiter de politie care a reclamat ca ar fi fost pus de catre Colceag sa semneze, in necunostinta de cauza, un document ce viza schimbarea statutului Fundatiei "Ancheta". In statut, Colceag ar fi facut, ulterior, si mentiunea ca rezervistii au dreptul sa beneficieze de bunurile fundatiei.
Mai mult, potrivit materialului de ancheta, la inceputul anului 2004, Colceag ar fi intocmit un proces-verbal datat 5 martie 2004