pe asistenţă socială sau către primărie. Asistenţii sociali efectuează o anchetă pentru a vedea care sunt necesităţile persoanei în cauză şi, în funcţie de rezultatul anchetei, se pe asistenţă socială sau către primărie. Asistenţii sociali efectuează o anchetă pentru a vedea care sunt necesităţile persoanei în cauză şi, în funcţie de rezultatul anchetei, se stabileşte dacă persoana poate fi îngrijită în centrele de zi sau dacă are nevoie de îngrijire la domiciliu.
În sectorul 3 şi în sectorul 6 există deja centre de zi pentru vârstnici, iar în sectorul 1, acesta va apărea în curând. Printre serviciile oferite se numără asistenţa medicală, masa de prânz la cantină sau la domiciliu, mini-spălătorie şi un club. Din când în când, se organizează şi excursii la mănăstiri sau în parcurile Capitalei. "În sectorul 6, spre exemplu, oferim în centrul de zi consiliere socială, consiliere psihologică, terapie ocupaţională, cerc de literatură, meloterapie, masaj şi reflexoterapie, plimbări şi vizite la muzee. În total, în Bucureşti, avem în jur de 2.000 de persoane asistate", ne-a declarat Rodica Căciulă, directorul Asociaţiei EquiLibre. Aceasta mai spune că îngrijirea la domiciliu duce la scăderea efectelor negative ale îmbătrânirii.
Cine poate beneficia de îngrijire
De serviciile "EquiLibre", de îngrijiri la domiciliu, pot beneficia persoanele cu vârsta peste 60 de ani, care au domiciliul în unul din sectoarele 1, 3 sau 6 şi care sunt singure, dependente şi fără sprijin material, financiar sau familial. Numărul de telefon la care se pot adresa solicitanţii de îngrijiri este 021- 411.97.29.