Propunerea legislativa de modificare a Legii 303/2004, privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata, initiata de un grup de deputati PSD, a fost avizata nefavorabil de catre Consiliul Superior al Magistraturii, in concordanta cu jurisprudenta Curtii Constitutionale si cea a Curtii Europene a Drepturilor Omului. Propunerea viza modificarea articolului 82 alin. 2, privind conditiile de pensionare anticipata a procurorilor si judecatorilor, in care politicienii doreau sa includa si functiile de consilier juridic si jurisconsult, chiar daca din punct de vedere al studiilor si responsabilitatilor, aceste categorii sunt inferioare celor de procurori si judecatori.
Propunerea legislativa de modificare a Legii 303/2004, privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata, a fost trimisa spre avizare Consiliului Superior al Magistraturii, de catre secretarul general al Camerei Deputatilor, cu adresa nr. Plx-448 din data de 10 mai 2006. Potrivit informatiilor furnizate de site-ul institutiei, propunerea este initiata de deputatii PSD Baesu George, Buda Ioan, Iordache Florin, Ungureanu Valeriu Alexandru si Vladoiu Aurel. Majoritatea sustinatorilor proiectului sunt absolventi ai unor Facultati de Drept, Baesu detinand, in perioada 1999 - 2001, functia de consilier juridic la RGA COURIER & FREIGHT SRL Bucuresti, Iordache Florin luandu-si diploma de jurist la Universitatea din Craiova.
Acest lucru ne pune putin pe ganduri, odata ce, fiind parlamentari cu studii de drept si avand posibilitatea de a face modificari legislative astfel incat sa creasca increderea romanului in autoritati, politicienii cu pricina fac o grava eroare, ajungand pana la incalcarea drepturilor absolventilor Institutului National al Magistraturii (INM). Vom explica. Potrivit legislatiei in vigoare, actualii consilieri juridici pot fi absolventi ai Facultatii de Drept, fara a