Restructurarea devine tot mai mult un termen electoral. Cand vrei sa atragi electorat vii repede cu "restructurarea" (din economie, din administratie, din justitie). Din cand in cand si restructurarea de guvern, ba una radicala, turbo. Electoratul vrea intotdeauna sange de guvern. Asa se explica popularitatea perestroikai (care inseamna chiar restructurare).
Numai ca suntem exasperati cu politica duplicitara. In vreme ce nimeni nu-si asuma nici un esec, se aplica tactica agresiva iar politicienii aflati la guvernare critica guvernul dinauntru, ca si cum ar fi in opozitie, pentru a-si pastra imaginea. Toti declara ca nu sunt interesati de reimpartirea functiilor, ci de principii.
Mare curaj trebuie sa aiba domnul Grivco, in plin scandal energetic si dupa ce a aparut "Lista 17" a lui Ponta, de a se propune vicepremier. Mai ales ca si ministrul Economiei a recunoscut ca firma Grivco cumpara energie de la producatorul de stat Rovinari si o revinde distribuitorului de stat Electrica.
Dar geambasul de energie n-are nici o legatura cu Grivco! Daca il vom avea vicepremier pe domnul dr. G, acestuia ii va creste nasul, jurandu-se ca Grivco nu cumpara curent electric decat din Bulgaria. Vicepremier va fi asadar un sef al grupurilor de interese, proaspat absolvent al cursului "potentialul de santaj".
Un partid mic, de tip SRL sau in trena unei televiziuni - devenit arbitrul scenei politice prin meandrele restructurarii "profunde" -, tine cu dintii de posturile de vicepremier si poate pretinde orice. Cand restructurare, cand remaniere, cand liberalizarea energiei, cand controlul averilor ce nu pot fi justificate legal (!). Ar fi bine sa vedem cat a castigat (legal) domnul prof.
G din plimbarea hartiilor pentru curentul electric (de fapt a amestecat cu galeata foarte putina energie importata cu foarte mult curent electric autohton).