Compania F. Hoffmann-La Roche, Organizatia nonguvernamentala De-Stigma si Primaria sectorului 2 vor derula, pana in luna octombrie, un proiect al carui scop este crearea primului centru-pilot de asistenta integrata, consiliere si informare a persoanelor cu insuficienta renala cronica (IRC) si a familiilor acestora.
In cadrul acestui centru se vor realiza activitati de asistenta a pacientului cu IRC, iar o persoana cu pregatire specifica in domeniu va oferi servicii de informare si consiliere. Totodata, se va derula si campania sociala ''Sangele se schimba, dar sentimentele raman!'', pentru a sensibiliza societatea civila cu privire la problematica persoanelor cu insuficienta renala cronica, avand drept scop reintegrarea sociala a acestora.
''Speram ca prin toate actiunile si proiectele noastre sa incurajam dezvoltarea in Romania a unui mediu de afaceri puternic conectat la nevoile societatii, pentru ca Responsabilitatea Sociala Corporativa este o noua cultura care ia in considerare impactul pe care afacerea il are asupra societatii si asupra tuturor celor implicati'', a declarat Dan Zamonea, director general ''Roche Romania''. Conform statisticilor, in Romania numarul bolnavilor cu insuficienta renala cronica este de aproximativ 11.000, dintre care aproape 6.500 sunt dializati.
IRC este un sindrom cronic, cu debut lent, cu etiologie multipla, caracterizat prin incapacitatea rinichilor de a-si indeplini functiile normale din cauza leziunilor organice, ireversibile, avand o evolutie progresiva in ani, pana la stadii terminale in care se impune transplantul renal.
Compania F. Hoffmann-La Roche, Organizatia nonguvernamentala De-Stigma si Primaria sectorului 2 vor derula, pana in luna octombrie, un proiect al carui scop este crearea primului centru-pilot de asistenta integrata, consiliere si informare a persoanelor cu insuficienta renala cronica