Cererea de energie la nivel global creste constant, in timp ce productia de energie nu mai face fata solicitarilor, ba chiar pare ca intra in regres. Prin urmare, se profileaza o mare criza energetica mondiala, pe linga care toate crizele economice anterioare vor parea dulci amintiri.
Intimplare sau nu, majoritatea tarilor producatoare de petrol si gaze sint state nedemocratice, unele chiar clasificate drept sustinatoare ale terorismului.
In acest timp, statele democratice, in loc sa aloce din plin, rapid si eficient resurse pentru cercetare si dezvoltare in domeniul energetic, finanteaza din greu domeniul tehnologiei militare, conform unei logici eronate, ce sustine ca terorismul ar putea fi invins cu bombe.
Dar nici folosirea celor mai moderne tehnologii, nici uciderea cunoscutului terorist din Irak, Abu Musab al-Zarqawi, nici alte „succese“ ale bombelor teleghidate si ale informatiilor obtinute prin tehnologii sofisticate nu vor reusi sa elimine terorismul.
Doar o „arma“ ideologica va putea distruge definitiv terorismul, la fel cum, in anii ’80, occidentalii au lovit mortal comunismul nu cu rachete nucleare, ci cu Radio Europa Libera. Terorismul nu are un suport tehnologic, ci unul ideologic. Din acest motiv, el nu are nevoie de echipamente sofisticate, ci doar de oameni indoctrinati.Tehnologia teroristilor este minima.
Cele mai mari atentate teroriste din lume au fost efectuate folosind drept arme de asalt niste cutite din material plastic sau drept bombe niste saci cu ingrasamint agricol amestecat cu motorina, produse usor de obtinut si extrem de ieftine. Pina si materialele video difuzate de teroristi par realizate cu niste camere de filmat „reconditionate“.
Totul arata ca investitiile in terorism sint mai degraba ideologice si nu tehnice, materiale.
Anul 1979. Iranul era aparent