La inceputul saptamanii, Emil Hurezeanu a devenit directorul editorial al Romaniei Libere. Analistul s-a angajat sa ofere publicatiei, din toamna, o fata noua, atragatoare si competitiva.
Jurnalul National: Ce v-a motivat sa acceptati postul de director editorial la Romania Libera? Emil Hurezeanu: Ziarul insusi, in primul rand, care are un blazon puternic, care a traversat multe perioade de tensiuni, atat in relatiile cu autoritatile, cat si de natura interna, administrativa. Mi s-a oferit aceasta posibilitate de catre actionarii romani si cei germani. Mi s-a parut ca este un brand care poate fi servit si spre binele lui, si spre binele celorlalti, impreuna cu al meu. E un loc unde se poate construi. Ideea ca pot contribui si eu, dupa puteri, la modificarea peisajului mass-media e onoranta.
Ce anume va nemultumeste din ceea ce exista acum in grafica si continutul publicatiei? In perioada anilor â90 orientarea acestui ziar principial centrist urban cu anumita intransigenta, mai ales, mi-a facut Romania Libera aproape. Incompatibilitatea mea astazi este cu un anumit set de experiente deja consumate.
Redistribuirea "substantei"
Ce intentionati sa schimbati? Din fericire, dinamica discursului publicistic, pentru ca aici sunt probleme, au inceput sa fie rezolvate prin proiecte de schimbare care au preexistat venirii mele. Venirea mea precipita formularea ultimelor accente. Felul in care respira pagina, felul cum sunt puse subtitlurile se vor schimba. E vorba de o fata noua pe care ziarul o merita. Cititind texte din ziar, vezi ca au substanta, dar uneori par prea lungi, prea uniforme in pagina. Substanta aceasta poate fi redistribuita corespunzator. Septembrie sper sa ne aduca o Romanie Libera mai dinamica.
Avantaje
Pe ce anume veti plusa - politica, social? Planul meu este sa fie un ziar european, in care sa se t