Migraţia românilor către destinaţiile turistice din alte ţări a devenit o modă în ultimii ani. Pentru cei care nu au reuşit să pună un ban deoparte pentru perioada concediului, tot mai Migraţia românilor către destinaţiile turistice din alte ţări a devenit o modă în ultimii ani. Pentru cei care nu au reuşit să pună un ban deoparte pentru perioada concediului, tot mai multe bănci au dezvoltat, în parteneriate cu agenţiile de turism, credite de vacanţă. Astfel, cine vrea să plece în vacanţă pe bani împrumutaţi trebuie să prezinte la bancă un contract încheiat cu o agenţie de turism, urmând ca banii să fie viraţi direct în contul acesteia.
De exemplu, BCR acordă un credit de vacanţă de maximum 10.000 de euro, cu rambursarea în cinci ani. Clientul trebuie să aducă factura fiscală de la agenţia de turism prin care pleacă, o adeverinţă de salariu pe ultimele trei luni şi o copie după cartea de identitate, iar banii vor intra, în maximum două zile, în contul agenţiei.
Totodată, până la 50% din valoarea excursiei poate fi acordată numerar, pe card sau prin cecuri de călătorie, iar beneficiarul poate cere o perioadă de graţie de până la două luni, în cadrul termenului de rambursare. şi BRD va lansa pe piaţă în următoarele zile un produs specific pentru finanţarea călătoriilor în România şi în străinătate, în parteneriat cu Paralela 45. "Clienţii pot obţine până la 20.000 RON pe o durată de până la trei ani.
Rambursarea începe după trei luni, cu o dobândă de 13%, variabilă", spune Camelia Savu, reprezentant al agenţiei de turism. La Romexterra, valoarea maximă a creditului de vacanţă este de 2.500 de euro, pe o perioadă de maximum doi ani. Suma solicitată de împrumutat poate depăşi cu 1.000 de euro documentul justificativ de la agenţia de turism şi veniturile familiei pot fi luate în calculul bonităţii solicitantului. Ca asigurări şi garanţii, banca ia în ca