www.mybestlife.com
Originile tangoului sunt deosebit de obscure si greu de trasat. Probabil ca primele acorduri au aparut pe la sfarsitul secolului 19, undeva la granita dintre Uruguay si Argentina. Pe atunci era cantat in piete, cafenele si bordeluri si era considerat o muzica pentru clasele inferioare.
Dupa 1900 insa, tangoul ajunge la Buenos Aires si devine muzica preferata a tuturor. Tot cam pe atunci apar si primele orchestre de tango iar dansul devine principala distractie a unui oras in care, la acea vreme, numarul barbatilor era cu 100 de mii mai mare decat cel al femeilor.
In scurt timp, tangoul s-a raspandit precum o plaga, intai in restul Americii de Sud iar mai apoi in toata lumea si, desi a trecut prin mai multe faze, au aparut noi stiluri si s-a lasat influentat de diverse alte curente muzicale, a ramas aceeasi muzica senzuala si agresiva, erotica si trista.
Probabil ca cel care are meritul de a fi transformat tangoul dintr-o muzica populara intr-o muzica culta, este Astor Piazzola, omul care avea sa schimbe fata tangoului pentru totdeauna. Muzician cu studii, Piazzola a combinat armonii clasice si de jazz cu ritmurilre tangoului, transformandu-l intr-o muzica aproape clasica, eleganta si sofisticata.
Experimentele lui au impresionat in asa masura incat insusi Miles Davis a declarat ca Piazzola este unul dintre cei mai mari compozitori ai secolului 20.
Secolul 21 insa, a adus o a doua revolutie, de data asta numita Gotan Project, trupa care a reusit sa aduca tangoul in cluburi si discoteci si sa-l faca accesibil unui public tanar si poate mai putin rafinat.
Avand o componenta multinationala, Gotan Project (gotan, insemnand in argoul argentian, tango) s-au format in 1999 cand parizianul Philippe Cohen Solal, argentinianul Eduardo Makaroff si elvetianul Christophe Mueller, au inceput s