Piata bursiera a intrat din nou pe trend descendent pronuntat, ceea ce a facut ca majoritatea actiunilor sa scada. Deprecierile cele mai ample le-au avut din nou SIF-urile, fapt care a avut un impact negativ, inclusiv asupra portofoliului Capital. Astfel, randamentul cumulat de la inceputul anului si pana in prezent a scazut din nou sub 10%, dar se mentine pozitiv. Motivatiile mai importante pentru scaderile din ultimele zile par a fi doua: corelarea pietei romanesti cu evolutia de ansamblu
Piata bursiera a intrat din nou pe trend descendent pronuntat, ceea ce a facut ca majoritatea actiunilor sa scada. Deprecierile cele mai ample le-au avut din nou SIF-urile, fapt care a avut un impact negativ, inclusiv asupra portofoliului Capital.
Astfel, randamentul cumulat de la inceputul anului si pana in prezent a scazut din nou sub 10%, dar se mentine pozitiv. Motivatiile mai importante pentru scaderile din ultimele zile par a fi doua: corelarea pietei romanesti cu evolutia de ansamblu a burselor internationale (acestea fiind, in continuare, pe un trend descendent pronuntat, atat cele din Europa, cat si cele din America si Asia) si faptul ca o parte dintre investitorii romani vand pentru a-si procura fondurile necesare subscrierii la oferta publica initiata de Transelectrica.
De fapt, si noi am procedat similar saptamana aceasta, vanzand integral (in pierdere, din pacate) actiunile Rompetrol ramase in portofoliu, precum si o parte din titlurile TBM (in proportie mica insa). De ce am ales tocmai TBM si RRC? Pentru ca la TBM avem deja un profit serios acumulat si tentatia de a marca efectiv o parte din acest profit este foarte mare, mai ales in conditiile in care piata, in ansamblu, a scazut foarte mult, iar cotatiile Turbomencanica aproape ca nu au fost afectate de aceasta situatie.
@