(Foto: )
Reprezentantii Primariei sustin ca banca a refuzat pur si simplu sa semneze un act aditional ce stabilea termenii construirii parking-ului. In plina criza de parcari, administratia “portocalie” a acceptat sa stearga cu buretele obligatia BRD pentru suma derizorie de 300.000 de euro. Problema este ca si virarea acestor bani in contul Primariei este taraganata.
Consiliul Local (CL) Cluj-Napoca a apropat, in 1993, concesionarea, fara licitatie publica, a terenului de 3400 mp situat la numarul 83 pe Bulevardul 21 Decembrie catre BRD. Contractul de concesiune avea ca scop realizarea unui sediu BRD si, alaturat, a unui parking etajat pentru cel putin 100 de masini, lucru prevazut clar in caietul de sarcini.
BRD si-a construit un sediu impunator, printre cele mai inalte cladiri din Cluj-Napoca, insa parking-ul a fost dat uitarii. “Acest obiectiv nu a fost realizat, pentru ca Primaria municipiului nu ne-a pus la dispozitie amplasamentul necesar”, este scuza conducerii BRD Cluj.
In 2003, CL a hotarat ca parcarea de 100 de locuri sa fie situata pe un amplasament din Piata Mihai Viteazu si sa fie subterana. Sumele aferente construirii parcarii trebuiau achitate pana la data de 31 decembrie 2003.
Reprezentantii Directiei Domeniului Public si Privat din Primarie sustin ca, in baza hotararii de CL din 2003, “s-au incheiat acte aditionale la contractul de concesiune, acte pe care BRD Cluj a refuzat sa le semneze si, implicit, a refuzat insusirea acestora”.
Conducerea BRD Cluj precizeaza ca solutia parking-ului din Piata Mihai Viteazu impunea clarificarea mai multor aspecte legate de modalitatea concreta de executare a obligatiei. “In acest scop, s-au purtat mai multe runde de negocieri intre reprezentantii Primariei si cei ai bancii, negocieri in urma car