Arhivele Nationale au majorat cuantumul amenzilor aplicate firmelor care nu-si depoziteaza documentele Daca ne simtim neputinciosi in privinta muntelui de hartii pe care trebuie sa-l procesam zi de zi prin natura activitatilor pe car le desfasuram, cand vine vorba de depozitarea lor, multi dintre noi ramanem fara grai. Dulapuri intesate de dosare, camarute, pivnite si alte locuri mai mult sau mai putin potrivite gazduiesc documente din anii trecuti, pe toata perioada de arhivare pr
Arhivele Nationale au majorat cuantumul amenzilor aplicate firmelor care nu-si depoziteaza documentele
Daca ne simtim neputinciosi in privinta muntelui de hartii pe care trebuie sa-l procesam zi de zi prin natura activitatilor pe car le desfasuram, cand vine vorba de depozitarea lor, multi dintre noi ramanem fara grai.
Dulapuri intesate de dosare, camarute, pivnite si alte locuri mai mult sau mai putin potrivite gazduiesc documente din anii trecuti, pe toata perioada de arhivare prevazuta de lege.
Pentru cei care nu stiu, activitatea de arhivare este reglementata prin lege si anume Legea Arhivelor Nationale nr. 16/1996. Conform acesteia, Fondul Arhivistic National al Romaniei cuprinde: acte oficiale si particulare, diplomatice si consulare, memorii, manuscrise, proclamatii, chemari, afise, planuri, schite, harti, pelicule cinematografice si alte asemenea marturii, matrice sigilare, precum si inregistrari foto, video, audio si informatice, cu valoare istorica, realizate in tara sau de catre creatori romani in strainatate.
In categoria creatorilor de documente intra si societatile comerciale. Iata cateva dintre obligatiile acestora, din punctul de vedere al arhivarii documentelor:
l Sa inregistreze si sa tina evidenta tuturor documentelor intrate, a ce