Doua aparate medicale achizitionate in 2002 cu peste 11 miliarde de lei printr-un program guvernamental si dirijate spre Clinica de Neurochirurgie de la Targu-Mures zac in continuare nefolosite. Imediat dupa ce le-a indentificat, conducerea Directiei de Sanatate Publica Mures a promis ca va lua masurile ce se impun pentru puterea in functiune a celor doua aparate de neuronavigatie si stereotaxie.
Cu toate acestea, si in momentul de fata aparatura medicala achizitionata pe bani grei sta in continuare in cutii deoarece nici ministerul Sanatatii si nici autoritatile sanitare din Mures nu au gasit fondurile necesare pentru achizitionarea mesei pe care aparatele trebuie montate.
"Ministerul a promis de anul trecut ca rezolva problema, dar inca nu s-a rezolvat. Saptamana trecuta am trimis un dosar cu toate caracteristicile acestei mese si asteptam rezolvarea", a declarat seful DSP Mures, Silviu Morariu.
Potrivit acestuia, costurile pentru achizitionarea mesei se cifreaza la circa 500 de milioane de lei si ca acesti bani ar trebui alocati tot din fonduri de la nivelul Ministerului Sanatatii.
Totodata, Silviu Morariu a afirmat ca de la identificarea aparatelor si pana acum, specialistii au reusit sa faca totusi o serie de pasi importanti in vederea compatibilizarii softului acestuia cu cel folosit in sistemul informatic al Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Mures.
"Acum sistemul e apt de functionare, dar ne lipseste masa", a declarat Morariu.
Acesta considera ca pentru aceasta situatie ar trebui sa raspunda cei care in 2002 au trimis aparatele la Targu-Mures, iar masa la Tarnaveni unde prin modificarile care i-au fost adus a fost transformata in asa masura incat nu poate fi utilizata la neuronavigatie sau stereotaxie, unde este nevoie d