spun că acest caz a fost făcut public pentru a face loc în unitatea medicală pentru prof. dr. Benone Cârstocea, care a fost îndepărtat de la Spitalul Militar. Conflict între medici, în cazul spun că acest caz a fost făcut public pentru a face loc în unitatea medicală pentru prof. dr. Benone Cârstocea, care a fost îndepărtat de la Spitalul Militar.
Conflict între medici, în cazul Witing
Declaraţiile făcute de câţiva membri ai Colegiului Medicilor Bucureşti l-au făcut pe preşedintele acestui for, dr. Sorin Oprescu, să iasă la atac şi să îi ameninţe pe medici cu sancţiuni, dacă mai vorbesc cu presa despre acest caz. "Regulamentul de ordine interioară al Colegiului interzice, sub sancţiune disciplinară, declaraţiile date mass-media în legătură cu o anchetă, înainte de finalizarea acesteia. Regretabil este faptul că dr. Monica Pop, preşedinta Comisiei de oftalmologie din Ministerul Sănătăţii, s-a făcut depozitarul unor informaţii pe care, moral, ar fi trebuit să le aducă mai întâi la cunoştinţa Departamentului nostru de jurisdicţie", se arată într-un comunicat semnat de dr. Sorin Oprescu.
Ministerul Sănătăţii a prins mingea la fileu
Cazul Witing a apărut chiar în momentul în care există un conflict puternic între Colegiul Medicilor din România şi Ministerul Sănătăţii, pe tema vârstei de pensionare a doctorilor. Ministerul a decis ca medicii să iasă la pensie la fel ca orice altă persoană din România, ceea ce a stârnit memulţumirea forului profesional. "Această stare foarte grea în care se află medicina românească este încă o dată probată. Ministrul sănătăţii a atenţionat în numeroase rânduri asupra neregulilor din sistem. Cazul Witing este o problemă deontologică, şi toată responsabilitatea revine Colegiului Medicilor din România", a declarat ministrul sănătăţii, Eugen Nicolăescu.
"Regulamentul de ordine interioară