In luna iulie a anului trecut, ZIUA de Cluj publica un articol, “Solutia parcarilor”, in care propunea consilierilor locali din Cluj sa tina cont de posibilitatea de a oferi o alternativa investitorilor care nu pot sa asigure - din diverse motive - numarul de parcari necesare fiecarei noi constructii in parte.
Mai apoi, desi in toamna anului trecut consilierii locali s-au aratat reticenti la aceasta propunere, initiativa noastra a fost - in cele din urma - sustinuta si adoptata (prin hotarare a CL), beneficiind atat de sprijinul primarului Emil Boc, cat si de cel al Opozitiei, prin consilierul Stefan Dimitriu.
Astfel, luna trecuta, s-a stabilit ca fiecare investitor sa achite 7.232 de euro pentru fiecare loc de parcare necesar, dar care nu poate fi construit.
In cele din urma, dupa ce ZIUA de Cluj a atras atentia ca Primaria va incasa de la Banca Romana pentru Dezvoltare (BRD) o suma de bani prea mica pentru a i se “sterge” o clauza contractuala ce prevedea construirea unui parking de catre banca, consilierii locali au modificat, ieri, datele problemei.
Astfel, conform unei noi Hotarari de Consiliu Local (HCL) cu privire la contractul de concesiune a terenului pe care este situat sediul centrului regional Cluj al BRD, conducerea bancii trebuie sa plateasca 730.000 de euro, in loc de 300.000, cat oferise. Directorul sucursalei BRD Cluj, Mihai Teodorescu, nu a dorit sa comenteze rasturnarea de situatie.
Consilierii locali au luat in discutie, ieri, modificarea HCL 301 din aprilie, in sensul stabilirii modalitatii si a termenului in care BRD urma sa achite municipalitatii suma de 300.000 de euro.
Acesti bani trebuiau sa compenseze faptul ca banca nu a construit un parking etajat de 100 de locuri, asa cum era prevazut in contractul de concesiune din ianuarie 1994, atribuit fara licitatie publica, prin care BRD a primi