- Economic - nr. 115 / 14 Iunie, 2006 Se stie ca legumele, alaturi de paine, carne, lapte, oua si alte alimente, au o mare importanta in hrana oamenilor, motiv pentru care si in judetul Mures, preponderent in zonele favorabile acestei preocupari, i se acorda locul cuvenit. Ceea ce se si vede. De la doamna inginer Lucretia Dumitru, din sectorul vegetal al Directiei de specialitate, aflam ca in judetul nostru legumele sunt cultivate pe o suprafata de 7.200 de hectare _ cu ceva mai putin decat prevederile oficiale. Zonele favorabile acestor culturi sunt: Iernut, Reghin, Targu-Mures, Sighisoara si Tarnaveni. In grija unor legumicultori se mai afla si mici suprafete de sere si solarii la Iernut, Gornesti, Ludus si in alte parti, fapt ce face ca primavara, de timpuriu, sa avem legume atat pentru consumul familial, cat si pentru comercializare, aceasta activitate fiind deosebit de rentabila. In satul Mica, de langa Tarnaveni, Iosif Olar cultiva legume cu bune rezultate, pe nu mai putin de 5 hectare; bun gradinar este si Iosif Halmi, din Nazna _ in straturile lui sunt frumoase culturi cu ceapa, morcovi, patrunjel, varza, rosii etc.; la fel, in gradina lui Aurel Hota, si el din Nazna, rasadurile de rosii si castraveti sunt foarte frumoase. De culturile de ardei, vinete, cartofi, salata, rosii si altele _ ce la nevoie se pot iriga _ se ocupa intreaga familie si a lui Ioan Gorea. In localitatile urbane ale judetului Mures nu se duce lipsa de legume, si datorita faptului ca foarte multi legumicultori le aduc din alte parti ale tarii. Acesti comercianti vin din zone ca: Olt, Gorj, Ialomita, Brasov, Ploiesti, Satu Mare, Arad etc., asigurand o buna aprovizionare a pietelor. Specialistii in domeniu apreciaza ca, in momentul de fata, necesarul de legume al populatiei se asigura atat din resurse locale, cat si prin comerciantii din diferite zone ale tarii. In ce priveste preturil