"La Unimet exista o gestionare precara a resurselor umane, mai ales in privinta intelegerii dintre conducere si angajati. Sunt probleme care afecteaza activitatea societatii. De aceea, putem sa vorbim despre un prost management", sustine liderul Cartel Alfa Cluj, Grigore Pop. El a precizat ca, din aceasta cauza, cinci angajati au ajuns in instanta, pentru neplata orelor suplimentare.
"Acolo, situatia se pune in felul urmator: oamenii afla in ultima clipa ca sunt comenzi urgente care trebuie onorate, iar atunci ziua de munca se prelungeste de la 8 la 10, 12 sau 24 de ore, in functie de cerintele conducerii. Acest hei-rup sistematic oboseste oamenii.
Astfel, s-au strans, de-a lungul a trei ani, datorii catre angajati de cateva miliarde, daca nu cateva zeci de miliarde de lei vechi. Noi n-am vrea sa blocam conturile societatii sau sa o executam silit pentru ca, asa, toti oamenii ar ajunge pe drumuri", a spus Pop.
El a adaugat ca situatia grea in care se gaseste Unimet este cauzata si de faptul ca privatizarea s-a facut prin vanzarea, de catre Ministerul Finantelor Publice, a pachetului majoritar de actiuni in contul datoriilor pe care societatea le-a avut la stat.
Liderul de sindicat sustine ca, in acest fel, "contractul de privatizare nu a inclus si clauze referitoare la investitiile pe care primul cumparator, din Statele Unite ale Americii, ar fi trebuit sa le faca. Ulterior, acesta a cesionat actiunile unei firme australiene", a precizat Pop.
Pe de alta parte, liderul sindical si-a aratat ingrijorarea fata de faptul ca nici societatile comerciale, nici statul roman nu arata o preocupare catre reinnoirea si recalificarea fortei de munca in unele profesii, din lipsa de bani.
Cartel Alfa a lasat ragaz administratorului Unimet, plecat acum in Canada, sa-si reconsidere atitudinea fata de salariati pana la 27 iunie, data la c