Daca in materie de legiferare, normatizare, regularizare si conformare, birocratii comunitari europeni
sint pe locuri fruntase (excluzind din aceasta comparatie, desigur, japonezii!) din cind in cind, cite un visator mai scapa si printre
birourile perfect de asemanatoare si exasperant de egale, dotate cu aceleasi scaune, aceleasi ascutitori, aceleasi bande de lipit, agrafe si
lampi de birou, toate, normal, conforme cu Directiva nr. 569.876.678 bis ... Si ce face acest visator al noii ere? Gindeste un program care
sa capteze nu numai privirea deja sceptica a tot mai multi cetateni europeni, dar si imaginatia lor, si de ce nu simtul olfactiv si gustativ.
Si astfel ia fiinta "Cafeneaua Europei", un loc in care preferintele culinare specifice se intilnesc sub steagul cu multe stelute al Uniunii,
iar bucatarii Europei, in comun si fara partinire, isi etaleaza cunostintele de retete traditionale, incercind sa ii seduca pe europeni cu
mirosuri si gusturi noi. Sau cu gustul viitoarei Europe? Sloganul sub care a avut loc diversitatea culinara comunitarizata a fost "Dulce
Europa, lasa-te sedusa". La Londra. Visatorii care au pus la punct aceasta inovatie in politica comunitara sint, insa, austriecii,
presedintia Uniunii fiind exercitata de catre Austria. Scopul declarat al acestei cafenele a fost sarbatorirea zilei de 9 mai, zi stabilita a
fi "a Europei", scopul nedeclarat, dar arhicunoscut, este incercarea de a determina crearea unui sentiment comun, de apartenenta la un spatiu
si o cultura specific europene. Inca se cauta o idee care sa ispire generatiile tinere, care sa le uneasca. O idee mai mult decit generoasa