(Foto: )
In urma pierderii licitatiei organizate de Consiliul Local Cluj, Impact SA doreste sa dea in judecata administratia clujeana. Dan Popp a pierdut fara drept de apel, iar Impact SA se zbate in propria capcana. Pentru ca nu le-au iesit ploile la Cluj, bucurestenii de la Impact ameninta ca vor actiona municipalitatea in instanta.
Patronul Impact, Dan Popp, a incercat sa faca presiuni asupra administratiei clujene, trimitand unor membri ai comisiei pentru licitatii diverse “mesaje”.
Deprecierea pe piata bursiera romaneasca a actiunilor Impact SA i-a speriat de moarte pe proprietarii societatii bucurestene Impact. Dan Popp, directorul Impact SA, tine si cu dintii de proiectul Cartierul Tineretului pentru care a licitat la sange cu Primaria si Consiliul Local Cluj-Napoca.
Acest cartier se dorea a fi cea mai mare investitie prin care Impact SA ar fi revenit in forta in domeniul constructiilor din Romania, in urma scandalurilor care i-au afectat grav imaginea si credibilitatea. Numai ca Impact SA a esuat lamentabil, invinsa de propriile arme pe care le-a folosit pana acum impotriva clientilor sai.
Strategia de functionare a celor de la Impact SA este sa cumpere de la primarie un cartier (sau un teren pe care sa-l transforme ulterior intr-un cartier) “en gros” pentru ca sa-l poata vinde dupa terminarea constructiilor “en detail”, castigul din aceasta “inginerie” fiind imens.
Promovarea pe piata imobiliara romaneasca a celor de la Impact SA se datoreaza unei chichite pe care acestia au descoperit-o. Impact SA exploateaza o fisura in mentalitatea romaneasca si promoveaza o afacere de “exploatare a mentalului deficitar romanesc”.
Eternul principiu “e bine si asa, merge si asa” va functiona in continuare cat timp nu va exista o con