S-a incheiat, la Buzau, a treia editie a Galei Noilor Generatii: Capul de… regizor, festival teatral soldat concurential cu doua premii, unul pentru spectacol in spatiul clasic al „cutiei italiene“ acordat lui Vlad Massaci pentru Billy Schiopul, productie a Teatrului Nottara, celalalt pentru spectacol prezentat in locatia „neconventionala“ a pub-ului T’essence, acordat lui Carmen Vidu pentru O statie, productie a Teatrului de Comedie (juriul responsabil de aceste decizii a fost format din Beatrice Rancea, Emil Boroghina, Doru Mares, Valentin Nicolau si Dan Marius Zarafescu).
Esential, insa, pentru aceasta editie (formularea exacta ar trebui sa fie „incepind cu aceasta editie“) este dezvoltarea spectrului de adresabilitate/ educabilitate. Desigur, primul palier urmarit, dimineata de dimineata, a fost cel infantil, gratie programelor Fundatiei „Abracadabra“ si UNITER-ului. Marian Ralea este deja un clasic al intilnirilor cu copiii, in spatii deschise, ca proprietar al unui ludic tandru si necesar. La rindul sau, UNITER, prin proiectul „Cliniclown“, coordonat de Doina Lupu, a lucrat direct in centrele de plasament din Buzau si e un act moral sa ii numim pe cei opt actori care o fac, sub conducerea dr. Alexandra Zugravescu: Marcela Andrei, Mirela Busuioc, Daria Ganescu, Ioana Ghinghina, Gabriel Coveseanu, Serban Georgevici, Bruno Mastan, Daniel Tudorica.
Serile, in Piata Dacia din centrul orasului, spectacole de miscare sau muzica, sosite din Coasta de Fildes, Suedia, Cuba, Germania, Polonia, au avut ca tinta o alta categorie de virsta, publicul fiind numeros in ciuda ploii. Si alte locatii din oras sau din imprejurimi au servit unor momente speciale ale Galei, asa cum Biblioteca Judeteana a fost gazda unor dezbateri si lansari de carte, dintre care e necesar de amintit cel putin noul volum al lui Sebastian Vlad Popa Despartirea gemenilor, dar si col