Desi negocierile dintre liderii celor patru federatii sindicale din Invatamant si premierul Calin Popescu Tariceanu au esuat, profesorii au stabilit "in principiu, sa nu blocheze desfasurarea testelor nationale ce urmeaza sa inceapa saptamana viitoare". Liderii Federatiei Educatiei Nationale (FEN), Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI), Federatiei "Spiru Haret" si Federatiei "Alma Mater" au precizat, insa, ca, in cazul in care Guvernul nu va rezolva pana la inceputul lunii septembrie a.c. toate punctele din acordul semnat in noiembrie 2005, profesorii vor boicota inceperea anului scolar 2006-2007.
Chiar si rezultatele referendumului FEN arata ca 82 la suta dintre membrii acestei federatii sindicale opteaza pentru redeschiderea conflictului de munca si blocarea inceputului noului an scolar 2006-2007.
Reprezentantii celor patru federatii sindicale din Invatamant s-au intalnit, in urma cu doua zile, cu ministrul Educatiei, Mihail Hardau. Acesta le-a spus sindicalistilor ca "la rectificarea bugetara, care urmeaza sa aiba loc la sfarsitul acestei luni, va propune ca Invatamantul sa primeasca aproximativ 360 de milioane de euro". La rectificarea bugetara din luna mai a.c., Invatamantul a primit 100 de milioane de euro.
La intalnirea cu ministrul Hardau, liderii sindicali au ridicat si problema proiectului Legii salarizarii personalului bugetar. Discutiile pe aceasta tema vor continua avand in vedere ca nu s-a ajuns la un consens. Unii profesori doresc o lege comuna privind salarizarea tuturor bugetarilor, in timp ce alte cadre didactice vor o lege separata pentru salarizarea personalului din Invatamant. Ieri, liderii celor patru federatii sindicale din Invatamant s-au intalnit cu premierul Tariceanu si ministrii Finantelor, Educatiei, Muncii. Si de aici, profesorii au plecat nemultumiti. "Nu s-a ajuns la nici o intelegere.
Premieru