Scandalul fregatelor a ajuns la un nivel exploziv. Actualul ministru al Apararii avanseaza ipoteza ca uriasa mita ar fi fost luata de catre cineva aflat mai sus decat fostul ministrul al Apararii Mircea Pascu. Trimiterea este destul de stravezie, urmeaza ca investigatorii romani si englezi sa se pronunte.
Dincolo de persoanele sus-puse, ancheta scoate la iveala (si ea) un urias mecanism gaunos, care a functionat ani de zile, producand pagube imense Romaniei. Chestiunea cu fregatele este doar unul dintre varfurile aisbergului. Nici macar prea important.
In aceasta saptamana s-au implinit saisprezece ani de la mineriada soldata cu cel putin sase morti si sute de raniti, care ne-a aruncat pentru o lunga perioada la periferia Europei.
Nimeni nu a fost tras la raspundere pentru moartea acelor oameni, ba, mai mult, in unele manuale de istorie venirea minerilor este prezentata astazi ca o actiune impotriva celor care au atentat la democratie! In cel mai pur stil al diversiunilor lui Iliescu, cel care le multumea minerilor pentru "spiritul civic".
Abia in ultimul an generalul Dan Voinea a reusit sa desteleneasca o ancheta prea mult torpilata de puterea criptocomunista.
Nu se stie nimic oficial nici despre autorii celor peste o mie de omucideri din revolutia romana. De ce au murit 168 de oameni pana la capturarea cuplului Ceausescu si peste noua sute dupa aceea? Cine i-a ucis? Unde sunt "teroristii care trag din toate pozitiile"? Iata doar cateva din intrebarile la care ar fi trebuit sa raspunda, in primul rand, acelasi Ion Iliescu.
Sa spuna clar ce facea el, ce hotarari lua impreuna cu Brucan, Militaru si ceilalti in camaruta de la sediul MApN din Drumul Taberei, unde se tot refugiau - dupa cum marturisea la un interviu televizat generalul Athanasie Stanculescu. Dar Ion Iliescu n-are nici o remuscare.
Se e