Dupa doua zile de cand magistratii Curtii de Apel Bucuresti l-au pus in libertate pe Zaher Iskandarani, considerand ca nu reprezinta pericol public, procurorii Ministerului Public l-au trimis in judecata, alaturi de Obayda Ghannoum, Wahbeh Ghassan si Eugen Iovescu, sub aspectul asocierii in vederea savarsirii de infractiuni economice.
Procurorii DIICOT precizeaza ca Zaher a fost eliberat desi "in luna decembrie a anului trecut inculpatul a fost dat in urmarire generala, dupa ce a fortat barajul fortelor de ordine care urmau sa puna in executare mandatul de aducere ce fusese emis pe numele acestuia, de catre procurorii DIICOT, el fiind capturat la o saptamana de la acest eveniment".
Anuntand ca dosarul "continand cinci volume cu peste 5.000 de pagini" a fost inaintat Tribunalului Bucuresti spre solutionare, Biroul de presa al Ministerului Public aminteste ca infractiunile pentru care vor fi judecati cei patru sunt operatiuni vamale ilicite referitoare la utilaje de productie a tigaretelor si alcoolului, producerea de produse accizabile ce intra sub incidenta sistemului de antrepozitare fiscala in afara unui antrepozit fiscal autorizat de autoritatea fiscala competenta, punerea in circulatie fara drept a timbrelor utilizate in domeniul fiscal si falsificarea acestora.
Potrivit rechizitoriului, Zaher si-a creat o retea de distributie a tigaretelor contrafacute, foarte bine structurata, contrafacerile de tigarete vizand in special marci ale caror titulari sunt companii internationale de renume ca Phillip Morris, Gallagher, Japan Tobacco, British American Tobacco etc. si care erau destinate atat pietei din Europa de Vest, cat si Orientului Mijlociu.
Materialele necesare contrafacerilor erau obtinute de la firme din China si Indonezia, iar tutunul era livrat, in principal, in regim de lohn, de catre firma International Tobacco Flower din Liban, con