Ajuns la cunostinta opiniei publice printr-o scurgere de informatii, ver-dictul CNSAS in cazul Dan Voicules-cu, potrivit caruia liderul PC a facut politie politica, ridica mai multe in-trebari. A fi sau a nu fi colaborator al Securitatii ca politie politica? A fi sau a nu fi lucrat? A fi sau a nu fi indreptatit sa-ti aperi demnitatea? A fi sau a nu fi vice-premier? A fi sau a nu fi la guvernare? A fi sau a nu fi adeptul stabilitatii politice? Sunt intrebari generate de decizia CNSAS cu efecte incalculabile pe termen lung. Sunt intrebari la care incearca sa raspunda deopotriva acuzatii si acuzatorii, dar si analistii scenei politice. Scrisoare deschisa a liderului PC catre membrii partiduluiPrin valtoarea scurgerilor de informatiiOpinii ale analistilor politiciMarko Bela (UDMR): ""E nevoie de stabilitate politica""Mircea Dinescu, suparat pentru 8.000 de dolari""Voi apela la forurile internationale""
Liderul PC, Dan Voiculescu, a anuntat ieri ca imediat ce o va primi, va contesta hotararea CNSAS in cazul in care aceasta precizeaza despre el ca a facut politie politica. El va astepta apoi termenul legal, iar daca si de data aceasta va primi o hotarare impotriva sa, va face contestatie la Curtea de Apel. O eventuala iesire de la guvernare va fi decisa de Consiliul National al partidului.
"Daca si acolo se va intampla ca politicul sa-si bage coada, pentru ca in Romania este posibil orice, voi apela la forurile europene. Daca va exista cea mai mica dovada ca Dan Voiculescu a facut politie politica voi demisiona din toate functiile politice, din Senat, din partid si o sa ma intorc la afaceri, pentru ca mi-au placut toata viata. Am atata determinare si atata hotarare pentru ca stiu ce am facut in viata. O spun pentru ultima oara, nu am fost ofiter, nu am facut politie politica, ma voi lupta cu toata lumea pentru a-mi apara demnitatea si va asigur ca in aceas