Competentele lingvistice si traditia industriala fac din piata autohtona o sursa excelenta pentru companiile internationale care vor sa recruteze ingineri pentru filialele locale, sustin reprezentantii acestora.
Companiile din domeniul consultantei in inginerie, al programarii sau al constructiilor isi maresc constant efectivele, multe din acestea anuntand angajari de zeci sau sute de oameni.
Una din metodele folosite cu precadere in batalia pentru atragerea talentelor este recrutarea direct de pe bancile scolilor. In afara de atragerea specialistilor din piata, de colaborarile cu firmele de recrutare si deja clasicele targuri de joburi, foarte multi dintre acestia intretin parteneriate cu diferitele facultati de profil din tara.
Pe langa marii angajatori traditionali din industrie, firmele internationale care intra pe piata se fac din ce in ce mai puternic simtite. Acestea atrag oameni pentru diferite proiecte internationale, platind salarii la nivelul pietei locale.
"Oricum, nu ne limitam doar la oferta salariala, ci si la faptul ca apartinem unui grup mondial si ca le putem oferi cele mai bune metode de lucru", a declarat Roger Moat, director general al Assystem Romania, membra a grupului francez Assystem, care ofera consultanta in inginerie, tehnologie si inovatie.
Filiala locala, care numara in prezent 170 de persoane, a anuntat saptamana trecuta ca va angaja in jur de 330 de ingineri romani pana in 2008, pentru proiectele locale pe care le deruleaza cu diferiti clienti multinationali. Pintre acestia se numara Dacia-Renault, Orange, Alcatel sau Airbuss.
Compania este prezenta in Romania din 1994, insa a hotarat recent sa isi creasca semnificativ numarul de angajati tocmai datorita cererii puternice din partea colaboratorilor care au nevoie de specialisti pentru diferitele programe de cercetare sau de proiectare