oamenilor de afaceri interesaţi o listă de proiecte avute în vedere.Dezvoltarea unor astfel de parteneriate a rămas încă la stadiul de discuţii, faptele concrete întârziind să apară. "Ne oamenilor de afaceri interesaţi o listă de proiecte avute în vedere.
Dezvoltarea unor astfel de parteneriate a rămas încă la stadiul de discuţii, faptele concrete întârziind să apară. "Ne confruntăm cu o teamă nejustificată de a se promova de la nivel de guvern o listă de proiecte ce ar interesa administraţia centrală să fie realizate cu mediul privat", ne-a declarat secretarul general al Asociaţiei Oamenilor de Afaceri, Cristian Pârvan. În opinia sa, Executivul ori nu este capabil, ori consideră că nu are capacitatea necesară ca acest proces să rămână transparent şi corect.
Deficienţa apare mai ales când vine vorba de proceduri, în prezent neexistând o construcţie care să permită o funcţionare pe pilot automat. Potrivit reprezentantului oamenilor de afaceri, Florin Pogonaru, în urma diverselor solicitări ale mediului privat privind consultarea unei liste-ţintă de proiecte, aceştia sunt redirecţionaţi către pagini de internet, unde, în majoritatea cazurilor, nu există informaţiile necesare.
Parteneriate benefice pentru toată lumea
Circumspecţia manifestată de guvern este cel puţin ciudată, dacă ne gândim că încheierea unor astfel de parteneriate este benefică atât pentru stat, cât şi pentru mediul privat. "Pe de o parte, autorităţile reuşesc să îşi rezolve o serie de obiective cu caracter economic şi social, fără a cheltui fonduri care, întotdeauna şi în toată lumea, sunt mai mici decât necesităţile imediate.
Pe de altă parte, oamenii de afaceri investesc în sectoare stabile, cu un potenţial demn de luat în considerare, dar nu mai trebuie să cheltuiască la fel de mult şi pentru terenuri şi utilităţi, deţinute de autorităţile centrale şi locale