In casele noastre intra un nou tip de distributie TV: transmisia digitala terestra, cunoscuta sub denumirea DVB-T (Digital Video Broadcasting – Terrestrial). Antena mea de acasa cu trei elemente a ramas ca prin minune in picioare pe stalpul de teava ancorat cu sarma in mijlocul gradinii. Vecinul Aurel a vandut antena la tiganii care umbla dupa aluminiu si fier vechi. O vecina a demontat-o ca sa-si faca teava de pritocit varza. Cu televizorul cel vechi stau ma
In casele noastre intra un nou tip de distributie TV: transmisia digitala terestra, cunoscuta sub denumirea DVB-T (Digital Video Broadcasting – Terrestrial).
Antena mea de acasa cu trei elemente a ramas ca prin minune in picioare pe stalpul de teava ancorat cu sarma in mijlocul gradinii. Vecinul Aurel a vandut antena la tiganii care umbla dupa aluminiu si fier vechi. O vecina a demontat-o ca sa-si faca teava de pritocit varza.
Cu televizorul cel vechi stau mai prost, in sensul ca l-am aruncat, acum am unul cu ecran plat. Mai trebuie sa-mi cumpar doar un “receiver”, un receptor special, si sunt gata, pot prinde, in satul meu de la marginea Bucurestiului, programele TVR1, TVR2, Pro TV, Antena 1 si Realitatea TV, la calitate digitala, direct cu antena cea veche! si asta pentru ca in Bucuresti exista si un alt mod de a distribui televiziunea, fara sa mai fie nevoie de cablu sau de “ligheanul” pentru satelit.
Faptul ca transmisia digitala terestra este o noutate este dovedit de caracterul “experimental” al transmisiei derulate incepand din decembrie 2005 de Societatea Nationala de Radiocomunicatii (Radiocom).
Compania de stat a pus in functiune in amplasamentul Bucuresti-Herastrau, pe canalul 54, primul emitator de televiziune