Colegiul Medicilor din Romania (CMR) cere Ministerului Sanatatii Publice (MSP) sa clarifice o serie de prevederi ale Legii 95/2006, care fac referire la incompatibilitatile sefilor de sectie. "Directiile judetene de sanatate publica au inceput sa aplice Legea 95/2006 in privinta incompatibilitatilor sefilor de sectie, insa trebuie lamurite o serie de aspecte. In interpretarea incompatibilitatii functiei de sef de sectie cu prevederile art. 180 alin. (1) din lege, litera b - «exercitarea oricarei activitati sau oricarei alte functii de manager, inclusiv cele neremunerate» - consideram ca interpretarea legii trebuie facuta in spiritul ei, si anume: activitatea sau functia de manager se refera la o activitate sau functie de administrator in domeniul sanitar, remunerata sau nu", a declarat presedintele CMR, Mircea Cinteza.
In opinia reprezentantilor CMR, "acest lucru nu se poate extrapola la activitatea de proprietar sau orice alta activitate in cabinetul medical privat, pe care orice sef de sectie are dreptul sa o efectueze in mod privat in afara programului din spital. De asemenea, nu se refera la functii de conducere universitare, cum ar fi cea de rector".
Drept urmare, medicii solicita MSP "sa clarifice neintarziat printr-un document oficial aceasta problema si solicita tuturor celor implicati ca, pana la momentul clarificarii scrise primite de la minister, sa se abtina de la orice alta interpretare a legii".
Colegiul Medicilor din Romania (CMR) cere Ministerului Sanatatii Publice (MSP) sa clarifice o serie de prevederi ale Legii 95/2006, care fac referire la incompatibilitatile sefilor de sectie. "Directiile judetene de sanatate publica au inceput sa aplice Legea 95/2006 in privinta incompatibilitatilor sefilor de sectie, insa trebuie lamurite o serie de aspecte. In interpretarea incompatibilitatii functiei de sef de sectie cu prevederile art. 18