se pregăteşte o altă manifestare spectaculoasă, Festivalul cetăţilor dacice.Câteva zeci de persoane, reprezentând primăriile, producătorii, specialiştii din domeniul vinului şi se pregăteşte o altă manifestare spectaculoasă, Festivalul cetăţilor dacice.
Câteva zeci de persoane, reprezentând primăriile, producătorii, specialiştii din domeniul vinului şi autorităţile locale şi judeţene, au participat ieri la Consiliul Judeţean din Alba, la constituirea Asociaţiei Drumul Vinului. După cum ne-a declarat George şinca, purtătorul de cuvânt al Consiliului Judeţean, au prezentat proiectul asociaţiei preşedintele Ion Dumitrel şi vicepreşedintele Florin Mărginean. În esenţă, este vorba de asocierea unităţilor administrative din judeţ, în vederea punerii în valoare a itinerarului vinului, pentru promovarea turistică a Podgoriei Târnavelor, una dintre cele mai renumite şi mai vechi din ţară. "Este practic o formă organizată, în care fiecare dintre actori va avea sarcini bine stabilite, urmând ca, prin munca noastră comună, să putem lansa în circuitul turistic acest itinerar al vinului din judeţul Alba", a declarat vicepreşedintele Florin Mărginean. Acesta mai spune că asociaţia va avea misiunea realizării unui produs turistic, care să îmbine obiectivele turistice istorice cu oferta gastronomică şi cea a vinurilor.
Traseu de peste 200 km
Participanţii la întrunire au convenit ca până la data de 10 iulie să supună dezbaterii consiliilor locale această asociere, urmând ca apoi să se întrunească adunarea generală. A fost propus şi logoul asociaţiei, denumită ţara Vinului, care se constituie dintr-un ciorchine de struguri, cu forma judeţului Alba. Zonele viticole din Alba sunt cele din Jidvei, Blaj, Aiud, Sebeş, unde, pe aproape 3.000 de hectare, circa 30 de producători cultivă soiuri superioare de vin alb, demisec şi sec. Căile de acces de pe traseul care