Alin Paunel Tise(Foto: )
Totusi, in momentul in care Giurgiu s-a prezentat la Primarie, exprimandu-si intentia de a incheia contractul de vanzare-cumparare si de a achita avansul, a aflat ca acest lucru nu mai este posibil, deoarece Comisia de aplicare a Legii 10/2001 privind regimul juridic al unor imobile preluate in mod abuziv de statul comunist a blocat vanzarea spatiului.
Sesizat de Giurgiu, prefectul a facut o adresa catre Primarie, prin care solicita masuri concrete. Mircea Jorj, secretarul municipiului Cluj-Napoca, ne-a declarat ca pentru respectivul imobil exista o cerere de retrocedare si ca, in acest caz, Comisia de aplicare a Legii 550/2002 a gresit in momentul in care l-a scos la vanzare.
Cererea de retrocedare va fi discutata cel mai devreme joi, iar, in opinia lui Jorj, sunt slabe sanse ca Giurgiu sa aiba castig de cauza.
Dr. Ioana Giurgiu, de la Spitalul de Recuperare Cluj-Napoca, sustine ca a negociat spatiul de la parterul imobilului situat pe Bulevardul Eroilor nr. 44, unde are amenajat un cabinet medical si ca, anul trecut, comisia de spatii din cadrul Primariei Cluj-Napoca a incuviintat vanzarea lui.
“Dupa respectiva sedinta, am semnat o hartie si mi s-a spus ca o sa fiu anuntata cand sa ma prezint pentru a incheia contractul de vanzare-cumparare”, a spus Giurgiu, mentionand ca acest lucru nu s-a intamplat.
Mai mult, medicul indica faptul ca una dintre conditiile premergatoare incheierii contractului de vanzare-cumparare este ca reprezentantii Comisiei Nationale a Monumentelor Istorice sa aprobe vanzarea.
“In luna ianuarie, m-am prezentat la Primarie si am fost trimisa acasa, pe motiv ca nu am primit avizul comisiei de la Bucuresti, dar asta dupa ce m-au tot plimbat de la un compartiment la altul, o jumata