Aţi visat vreodată să mergeţi la un restaurant şi să mâncaţi în stil sălbatic, liber, fără cuţit şi furculiţă? Să luaţi halca de carne cu mâna şi să muşcaţi din ea? Ei bine, acest lucru este acum posibil, pentru că restaurantul "Excalibur, Locul Cavalerilor", face întoarcerea în timp, în vremea în care domniţele şi cavalerii, inclusiv regii, se osptau după convenienţele epocii. Ideea restaurantului Excalibur, i-a venit lui Lukacs Lorand în urmă cu patru luni. "Am ţinut secretul bine ascuns, până în clipa deschiderii, pentru că doream ca surpriza să fie totală. În 7 iunie când porţile s-au deschis pentru a primi oaspeţii, am avut emoţii. Dar după câteva zile când am văzut că oamenilor le place şi se întorc la noi, m-am mai liniştit, pentru că acest restaurant este un proiect de familie la care ţinem cu toţii foarte mult. Reprezentarea secolului XIV, secolul regelui Arthur, am dorit să fie cât mai fidelă. De aceea platourile pe care se serveşte mâncarea sunt din lemn, cănile şi paharele din lut, ambientul este susţinut de muzică celtică, iar ţinuta ospătarilor şi ospătăriţelor este reproducerea hainelor vremilor respective", ne-a spus administratorul restaurantului Lukacs Lorand.
Printre cavaleri
Şi nu e doar atât. În "Marea Sală", sau în "Sala mesei rotunde", cavalerii şi domniţele care se vor ospăta aici, vor avea de ales din felurile variate de bucate, din meniul special conceput pentru două, patru, sau şase persoane. Începând su "Salata Regală", la "Cina regelui Arthur" care înseamnă cârnaţi, ciolan, cartofi cu brânză, steak cu dressing de prune şi cartofi regali auriţi, continuând cu mai gingaşul "Pentru My lady cu drag" cu "Cina lui Sir Lancelot", "Ospăţul din Ajunul bătăliei"sau "Marele ospăţ al cavalerilor", fiecare fel de mâncare ni se arată ca unul pantagruelic. Excalibur oferă iubitorilor de carene de vânat feluri de mâncare speciale. "La tab