(Foto: )
Conducerea BRD Cluj considera ca nici macar suma de 300.000 de euro, convenita anterior, nu era corecta si sustine ca nu a atacat in justitie CL cand s-a hotarat respectiva suma pe motiv ca dorea deblocarea situatiei.
Asadar, conducerii bancii i se pare ca facea un compromis prin plata celor 300.000 de euro, o suma infima avand in vedere ca trebuia sa realizeze un parking etajat de 100 de locuri, obligatie ce o avea ca urmare a concesionarii de catre Primarie a terenului de pe Bulevardul 21 Decembrie, pe care s-a construit sediul BRD Cluj.
BRD Cluj a trimis pe adresa ZIUA de Cluj pozitia oficiala fata de hotararea Consiliului Local luata in urma sedintei din 13 iunie. Atunci, consilierii au votat modificarea hotararii din luna aprilie, prin care se aprobase contributia BRD de 300.000 de euro pentru construirea de parking-uri.
Consilierii (exceptandu-i pe patru dintre ei) s-au “trezit” in ultimul ceas si au constatat ca suma ceruta anterior bancii este prea mica, astfel ca au marit-o la 732.000 de euro. In replica, BRD Cluj critica dur CL, prefigurandu-se o intalnire in instanta intre reprezentantii municipalitatii si cei ai institutiei bancare.
“Consideram ca am dat dovada de buna credinta si disponibilitate acceptand modificarea contractului de concesiune, desi puteam invoca suficiente argumente, de fapt si de drept, pentru a starui la executarea lui in termenii conveniti initial”, se precizeaza in comunicatul BRD.
Initial, in 1994, s-a convenit ca BRD sa construiasca parking-ul etajat langa sediul ce urma a se ridica pe terenul concesionat. Dupa finalizarea sediului, BRD a cerut, pe langa cei 3.400 mp primiti, inca un amplasament pentru parking.
Conform datelor furnizate de Primarie, in contract nu se preciza ca mun