Razboiul rece s-a reaprins, este concluzia unui simpozion la care a participat, printre altii, si Ion Mihai Pacepa, fostul sef al spionajului romanesc fugit in SUA in timpul regimului lui Nicolae Ceausescu.
Sub titlul "Cand un imperiu al raului se intoarce", simpozionul a prilejuit un schimb de idei pe tema Rusiei lui Vladimir Putin intre James Woolsey, fost sef al CIA in perioada 1993-1995, Yuri Yarim-Agaev, disident rus, generalul Tom McInerney si Pacepa. Acesta din urma sustine ca revigorarea "Imperiului Raului", Rusia, nu poate fi facuta doar de Vladimir Putin, desi este evident ca regimul comunist nu s-a dezintegrat, ci s-a transformat intr-o "autocratie" cu radacini istorice detectabile in secolul al XIV-lea, pe vremea lui Ivan cel Groaznic.
SOLUTII. Chiar si fara Partidul Comunist, Occidentul are de-a face cu o "Rusie periculoasa", in care fostii ofiteri ai politiei politice KGB conduc la nivel local si federal politica externa si interna, presa si industria petroliera de stat. Solutia lui Pacepa la aceasta amenintare este una de lunga durata, care implica schimbarea mentalitatilor, revenirea la vechile traditii rusesti si crearea unor partide politice viabile. Razboiul rece s-a reaprins, este concluzia unui simpozion la care a participat, printre altii, si Ion Mihai Pacepa, fostul sef al spionajului romanesc fugit in SUA in timpul regimului lui Nicolae Ceausescu.
Sub titlul "Cand un imperiu al raului se intoarce", simpozionul a prilejuit un schimb de idei pe tema Rusiei lui Vladimir Putin intre James Woolsey, fost sef al CIA in perioada 1993-1995, Yuri Yarim-Agaev, disident rus, generalul Tom McInerney si Pacepa. Acesta din urma sustine ca revigorarea "Imperiului Raului", Rusia, nu poate fi facuta doar de Vladimir Putin, desi este evident ca regimul comunist nu s-a dezintegrat, ci s-a transformat intr-o "autocratie" cu radacini istorice dete