NE-AM INTERESAT PENTRU TINE Cititi care sunt orasele unde se construiesc cartiere de locuinte pentru tineri si care este chiria lunara pentru acestea. Chiriasii apartamentelor au posibilitatea de a deveni proprietari in timp
In Romania, situatia locuintelor pentru tineri este dezastruoasa. Mii de tineri cu probleme sociale si-au depus dosarul pentru obtinerea unei locuinte, la primarie si asteapta ziua cand vor primi un raspuns favorabil. Pentru unii fericita zi vine dupa ani lungi de asteptare, pentru altii nu vine niciodata. Primariile spun ca nu mai sunt bani pentru construirea acestor locuinte, edilii avand proiecte mult mai importante. In Bucuresti, in Sectorul 1 si Sectorul 5 nu s-au mai construit de ani buni locuinte pentru tineri. Cei care au depus dosarele la aceste primarii asteapta cu disperare ca actualul locatar sa se mute in alt oras sau sa moara.
Sunt si situatii ceva mai fericite. In Sectorul 3 al Capitalei s-au construit si s-au dat in folosinta cateva blocuri de locuinte pentru tineri in 2003. Daca acestea au fost ocupate corect sau nu, nu putem spune cu exactitate. Noi am fost intr-un asemenea complex de locuinte, undeva in zona Garii Catelu, si am cerut parerea locatarilor. Oamenii ne-au soptit ca printre proprietari se numara si persoane care depasesc varsta de 40 de ani, politisti, ziaristi sau personal de pe la primarie.
Trebuie sa mentionam ca acest tip de locuinte sunt destinate doar persoanelor care in momentul depunerii dosarului au mai putin de 35 de ani si veniturile foarte mici. Pe langa cele doua criterii mai este luata in considerare situatia locativa a solicitantilor (sunt situatii in care locuiesc si 7-8 persoane intr-o singura camera, fara utilitati) si numarul copiilor pe care ii au tinerele familii.
Noi am solicitat primariilor si ANL-ului situatia locuintelor pentru tineri in Bucuresti si in tara si am pri