(Foto: )
Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului are in vizor mai multe societati din Cluj.
Trei firme sunt in monitorizare postprivatizare (Mechel Campia Turzii, ICPM si Feleacul), pentru o societate s-a incheiat perioada de monitorizare, contractul fiind arhivat in urma indeplinirii tuturor clauzelor contractuale (Fimaro), doua societati sunt in administrare si urmeaza sa fie privatizate (Senzorom si Somvetra Gherla - aceasta din urma pe baza vanzarii de active pe module functionale, in vederea recuperarii creantelor Autoritatii), una a fost transferata la Consiliul Judetean Cluj (Clujana), iar alta se afla in lichidare judiciara (CUG).
Muncitorii de la Mechel Campia Turzii cer ajutorul politicienilor pentru a putea convinge conducerea firmei sa redeschida otelaria si laminorul inchise cu ceva timp in urma. O mie de muncitori au fost trimisi in somaj tehnic si primesc doar 75 la suta din salariu.
La 30 iunie, acestora le expira perioada de somaj tehnic, dar conducerea firmei, de teama unei posibile greve a angajatilor, a decis prelungirea perioadei de somaj tehnic pana la 1 februarie 2007. Angajatilor li s-a propus sa lucreze la alte sectii, dar pe alte meserii decat cele pe care erau specializati, motiv pentru care majoritatea au refuzat acesta solutie.
Angajatii de la Mechel Campia Turzii vor avea o intalnire zilele acestea si cu reprezentanti ai Prefecturii Cluj, iar daca nici aici nu vor gasi sprijin real, atunci vor merge la Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului Bucuresti, pentru a incerca rezolvarea problemelor de la otelarie si laminor. Intrarea in greva va fi ultima solutie a sindicalistilor de la Mechel Campia Turzii.
Otelaria si laminorul au fost inchise intrucat patronii rusi au preferat sa aduca tagla necesara