Naucit si inflamat, domnul prof. Felix Grivco nu-si da seama ca si-a facut-o singur si s-a pacalit: a cerut expres sa se scormoneasca prin dosare si a primit o decizie definitiva. Acum incearca sa-i dea propria interpretare si s-o minimizeze.
Cand am scris prima data despre ICE Dunarea (UM 0107) ne-am trezit la redactie cu un domn - Gavrila - care reprosa ziarului ca l-a facut "colonel", cand el cica fusese doar directorul "Dunarea". In final aveam sa aflam ca era ditamai colonelul, gata-gata sa devina general.
Acesta a lucrat la UM 0644 impreuna cu alt mare gradat, Anghelache, care dupa revolutie si-a gasit lacas la clubul Rapid. Numerosi ofiteri de la Dunarea ("buni romani") au fost luati cu arme si bagaje la trusturile "Intact" si "Grivco". Prin celebra "Dunarea" Securitatea efectua tranzactii si operatiuni financiare sub acoperire (decret semnat de Ceausescu in 1982).
Practic nu facea nimic, dar tragea foloasele. Controla intreaga retea de comert exterior a tarii. Mari surprize ne va aduce arhiva "Dunarea" cand va fi declasificata complet (in 2000 doar in proportie de 15%). In 16 ani Romania democrata n-a fost in stare sa faca lumina in privinta afacerilor derulate de statul roman prin serviciile secrete.
Ion Iliescu ne aiurea cu riscurile desecretizarii "Dunarii", invocand "siguranta nationala".
Societatea "Crescent" a fost infiintata in 1983. "Actiunea" a fost aprobata de generalul Stamatoiu, de la UM 0525. Nu mai incape nici o indoiala ca intregul control al firmei Crescent apartinea domnului Felix Grivco, care a pus mana pe fonduri si si-a creat un imperiu financiar.
Cum de nu inteleg mai-marii nostri ca exista un leac pentru averile domnilor Grivco? Sa-i ia fiscul, de la primele "investitii". Poate ne spune si domnul Felix Grivco ce a mai ramas din "Crescent".
Acesta zice ca a avut relatii amica