Compania producatoare de vin Cramele Recas a avut cea mai mare crestere a cifrei de afaceri in 2005, fata de 2004, conform datelor oferite de "Anuarul de Business al Romaniei 2006".
Cifra de afaceri raportata pentru anul 2005 a exportatorului de vinuri, clasat pe locul 3 pe piata de profil, a fost de 6,4 milioane de euro, fata de 4,1 milioane, in 2004.
Aceasta crestere este cu atat mai importanta, cu cat, anul trecut producatorii de vin au vandut pe pietele externe doar 270.000 de hectolitri de vin fata de 375.000 de hectolitri in 2004. "Ca valoare, exporturile de vin au scazut cu 18% pana la 17,8 milioane de euro", au afirmat editorii anuarului. "Cota de piata detinuta de catre Cramele Recas s-a dublat in 2006, comparativ cu 2005, crescand la 1,4% din total piata interna, respectiv 3% - 3,5% din segmentul vin superior si al denumirilor de origine controlata (D.O.C), in care se afla toate produsele noastre", a declarat Philip Cox, director comercial Cramele Recas.
Situatia se datoreaza si cresterii consumului de vin cu aproximativ 30% - 35% fata de 2004. In urma inadaptarii la piata a producatorilor, consumul de vin a scazut dramatic dupa 1990, acest lucru favorizand producatorii de bere si companiile multinationale, care, obisnuite cu pietele mature, au profitat de evolutia lenta a producatorilor de vin autohtoni. Recas s-a adaptat repede la aceasta situatie, iar rezultatele sunt deja imbucuratoare, cu atat mai mult cu cat intreaga productie a firmei intra in categoria de vinuri de calitate inalta, cu pret mediu de vanzare mai mare decat cel al pietei, acest lucru ducand la cote valorice mai ridicate.
Compania Cramele Recas dispune de unul dintre cele mai moderne complexe de vinificatie din tara, dotat cu utilaje de ultima generatie si cu un spatiu de productie si depozitare de circa 10 milioane de litri de vin.
Datorita deosebitelor