Joi seara a avut loc penultimul concert din stagiunea 2005/2006 a Filarmonicii Braşov, un eveniment care a înregistrat mai multe premiere. Orchestra a interpretat, în primă audiţie mondială, „Concertul nr. 3 pentru saxofon alto şi orchestră” a compozitorului grec Dinos Constantinides şi, în primă audiţie naţională, „«Tableaux de Provence» pentru saxofon alto şi orchestră” de Paule Maurice şi „«Tango Suite» pentru saxofon şi orchestră” a celebrului autor de tangouri argentiniene, Astor Piazzolla. Sala de la Cercul Militar a fost, ca de fiecare dată la spectacolele Filarmonicii, plină, iar la pupitrul orchestrei s-a aflat Iulian Rusu.
Apel la sponsori
Stagiunea a fost una plină în evenimente de marcă, concerte simfonice la care au fost invitaţi dirijori şi solişti importanţi din ţară şi străinătate. Filarmonica Braşov a mai susţinut, pe lângă acestea, recitaluri de muzică de cameră şi lecţii educative. Nou introdusă, de anul trecut, a fost stagiunea filarmoniştilor, manifestări muzicale oferite de soliştii braşoveni. Mozart, Şostakovici, Enescu şi Schumann au fost cei mai cântaţi compozitori în concertele Filarmonicii. „Nu ne-a fost uşor să organizăm evenimentele din cauza bugetului redus, însă am încercat să ne echilibrăm cu veniturile de anul acesta, care au fost în creştere. Am chibzuit fiecare leu pe care l-am cheltuit”, declară Stela Drăgulin (foto), director al Filarmonicii Braşov. Instituţia a apelat şi la colaboratori şi sponsori pentru a-şi mai rotunji bugetul. „Am realizat materiale de promovare pentru fiecare dintre posibilii sponsori, am fost personal la ei, atât în Braşov, cât şi în Bucureşti şi sperăm să primim susţinere financiară”, continuă ea.
Progam pentru viitoarea stagiune
În luna iulie, Filarmonica Braşov va pleca într-un turneu de trei săptămâni în Italia, pentru a doua oară consecutiv, la Festivalul de la Sa