(Foto: )
La loc de frunte, pe “lista lui Boc” se afla gratuitatile acordate pe mijloacele de transport pentru persoanele varstnice, dar si reducerile pentru elevi si studenti.
O masura populista de tip socialist recomandata in preajma alegerilor pentru candidatii de sorginte rosie, dar care nu are logica economica si care, practic, a “sufocat” transportul in comun din Cluj-Napoca, prejudicindu-i pe clujenii care nu se inscriu in categoriile defavorizate.
Apoi, primarul si-a trecut pe agenda realizarilor construirea a 108 apartamente cu doua camere in blocurile de pe Calea Floresti, proiect nefinalizat si incredintat unei societati care a sustinut campania electorala a Aliantei D.A. Boc a declarat ca blocurile vor fi repartizate in luna iulie.
Mai sunt insa doar 7 zile pana la inceputul lui iulie si, pe Calea Floresti, la unul din blocuri, inca se lucreaza la fatada, iar celalalt inca nici macar nu a fost finisat. In privinta proiectelor “imobiliare” administratia Boc se mai mandreste cu doua parteneriate, pe strazile Coastei si Livezii, care vor aduce municipalitatii 20 de locuinte sociale.
Pe strada Coastei, colt cu Dorobantilor, dupa ce a fost refuzat un proiect similar propus de un consilier local, membru al opozitiei, s-a acceptat proiectul societatii Gimarom Invest, dupa ce arhitectul sef Adrian Iancu a modificat special Planul Zonal de Urbanism.
In zona Oser urmeaza sa fie ridicate in urmatorii trei ani 280 de locuinte, dupa o licitatie castigata de aceeasi firma ce realizeaza “proiectul social” de pe Calea Turzii. Cel mai amplu proiect imobiliar al Primariei va fi finalizat tot peste trei ani. Este vorba de noul cartier al Tineretului, unde ar urma sa se ridice minim 1000 de locuinte sociale.
O bila alba a primit Consil