Directia
Sanitar-Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Braila a primit in ultima vreme mai multe solicitari din partea unor agenti
economici privitoare la conditiile sanitar-veterinare ce trebuie indeplinite pentru exportul produselor de origine animala in tari terte. In
acest context, conducerea DSVSA a realizat un material de presa in care a prezentat principalele conditii ce trebuie respectate pentru ca
exportul sa primeasca viza inspectorilor sanitar-veterinari. Prima conditie este ca produsele sa fie obtinute in unitati de procesare
aprobate/autorizate de catre DSVSA, aflate sub supraveghere sanitar-veterinara permanenta, mai precis unitati incadrate in categoriile A, B
si C. Produsele trebuie sa fie insotite de certificat sanitar-veterinar eliberat de medicul veterinar oficial care asigura supravegherea
unitatii, conform modelului stabilit de autoritatea competenta a tarii importatoare. Producerea, depozitarea si transportul acestor produse
se vor efectua cu respectarea tuturor conditiilor stabilite in cadrul contractelor incheiate cu partenerii externi. "Produsele trebuie sa fie
in conformitate cu cerintele stabilite de tara importatoare, aplicabile tuturor etapelor de productie, prelucrare si distributie. Toate
loturile trebuie sa fie analizate inainte de expediere la toti parametrii fizico-chimici si microbiologici prevazuti in clauzele contractuale
incheiate intre parteneri. Parametrii din contract trebuie sa fie stabiliti in conformitate cu prevederile legislatiei tarii importatoare.
Produsele aflate sub supraveghere sanitar-veterinara aflate intr-o zona libera, pot fi exp