(Foto: )
Brokerii au cumparat si au vandut aproape un milion de actiuni ale societatii valcene, valoarea totala a celor 190 de tranzactii fiind de 418.000 de lei.
In consecinta, o actiune OLT a ajuns, de la un pret de referinta de 38 de bani, la unul de 41 de bani, la inchiderea sedintei. Oltchim se numara printre societatile urmarite, pentru cumparare, de omul de afaceri clujean (nascut in judetul Neamt), Stefan Vuza, presedinte al grupului Serviciile Comerciale Romane (SCR).
Cu toate acestea, omul de afaceri a atentionat ca Oltchim este dependenta, in privinta fluxului de productie, de combinatul Arpechim Pitesti, aflat in posesia companiei romano-austriece Petrom-OMV si ca se va privatiza o data cu acesta.
Alte societati vizate de SCR sunt Electrica Transilvania Nord, Tehnoton Iasi, CAROM Onesti, IPROEB Bistrita, Romcab Targu Mures, Palas Constanta, Tractorul Brasov sau Nitramonia Fagaras.
Liber la privatizare
SCR este un holding intins pe zece judete, care cuprinde societatile Contactoare Buzau, Sinterom Cluj, UZUC Ploiesti, Iasitex Iasi, Chimcomplex Borzesti, Somes Dej Caromet Caransebes, Novatex Pitesti (2004).
Timp de aproape trei ani, Oltchim s-a aflat in centrul mai multor procese declansate de catre actionarii minoritari Lindsdell Enterprises Limited si Societatea de Investitii Financiare (SIF) Oltenia, cei doi reclamanti impotrivindu-se majorarii de capital social exclusiv in favoarea statului, in contul datoriilor pe care Oltchim le are la acesta.
De mai multe ori, Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare a decis sa blocheze tranzactionarea celor 3,2 milioane de actiuni, ca masura asiguratorie in vederea protectiei potentialilor cumparatori de buna credinta de pe piata de capital, pana la o ho