Carpaccio de branza
Ingrediente (pentru 2 portii): 300 g branza de capra, 2 frunze mici de salata rosie, 10 masline negre, 4 linguri ulei de masline, 2 linguri otet aromat alb, sare, piper macinat.
Mod de preparare:
Se amesteca intr-un bol uleiul cu otetul, sarea si piperul si se toarna pe fundul farfuriilor reci, pastrandu-se 2 lingurite pentru masline.
Se aseaza maslinele - fara samburi - pe cele doua frunze de salata, spalate si zvantate.
Se taie branza felii subtiri si se aranjeaza in cerc pe farfuriile pregatite. La mijloc se pun frunzele de salata cu maslinele, care se stropesc cu sosul de ulei si otet pus deoparte.
Pui prajit cu orez
Ingrediente (pentru 2 portii): 2 piepti de pui a 150-180 g, 140 g orez cu bobul lung, 2 rosii, 10 felii de dovlecel, 2 morcovi, 2 cepe verzi (doar partea alba), 2 linguri unt, sare, piper macinat, ulei pentru prajit, praf de curry.
Mod de preparare:
Se fierbe orezul si se taie fasii carnea de pui. Se curata morcovii si rosiile de coaja si se taie cubulete. Feliile de dovlecel se taie bucatele, iar ceapa verde - curatata - rondele subtiri.
Se-ncinge cuptorul la 160gr..
Se-ncinge putin ulei intr-o tigaie si se prajesc putin fasiile de piept de pui, dupa care se dau la cuptorul incins si se lasa sa se patrunda 7-8 minute.
Se rumenesc legumele in untul incins, se adauga orezul fiert si se lasa sa se caleasca incet - cu capac - cateva minute. Se gusta orezul de sare si piper si se pune in forma de stea pe farfuriile incinse. Peste el, la mijloc, se aseaza fasiile de carne, una langa alta, si se presara un praf de curry.
Fileuri de cod cu ciuperci
Ingrediente (penru 4 portii): 4 fileuri de cod, 300 g ciuperci, 4 cartofi potriviti, fierti si curatati, 2 linguri ulei de masline, 2 linguri unt, 1 legatura mica de patrunjel