BRD Cluj(Foto: )
Sucursala din Cluj a Bancii Comerciale Romane (BCR) s-a aflat intr-o situatie similara cu cea a Bancii Romane pentru Dezvoltare (BRD) in problema parcarilor.
Atat BCR, cat si BRD, nu au construit un parking, asa cum se obligasera prin contractul de concesiune al terenurilor pe care si-au ridicat sediile, astfel ca s-a convenit sa contribuie la construirea parking-ului de 380 de locuri de pe strada Motilor, de langa Primarie. ZIUA de Cluj va arata cum doua cazuri trase la indigo au fost transate diferit de administratia locala clujeana.
Culmea este ca amandoua variantele sunt paguboase. BCR a tras pe sfoara Primaria cu 140.000 de euro, iar BRD refuza sa platesca o diferenta de 400.000 de euro, din suma totala de 730.000 euro datorata administratiei locale!
Primarul Emil Boc anunta, la sfarsitul lunii noiembrie a anului trecut, ca BCR urmeaza sa verse in contul Primariei 300.000 de euro, deoarece nu a construit 60 de locuri de parcare, si ca se asteapta ca BRD sa ofere o suma consistenta, avand in vedere ca este restanta cu 100 de locuri.
La acea vreme, existau discutii in Primarie despre proiectul unei hotarari in care sa se perceapa o taxa agentilor economici si bancilor care nu asigura, din diferite motive, locuri de parcare. Cu acesti bani, administratia locala intentioneaza sa construiasca un parking vizavi de Biblioteca Universitara, pe strada Motilor.
ZIUA de Cluj a propus, inca din 16 iulie 2005, ca solutie a parcarilor, respectiva taxa. Desi Boc promitea, in campania electorala realizarea urgenta de parking-uri o hotarare de Consiliu Local (CL) privind instituirea unei taxe pe loc de parcare neasigurat a venit abia in 23 mai 2006.
Insa respectiva hotarare se refera la o taxa de 7320 de euro pentru inchi