RASINARI Comuna Rasinari din judetul Sibiu i-a dat pe Octavian Goga si pe Emil Cioran. Ne-am luat traista si ne-am dus sa vedem ce s-a ales de posteritatea poetului si respectiv filozofului in locul unde s-au nascut.
Am ajuns la Sibiu, de unde am luat un tramvai care merge vreo zece kilometri printr-o padure.Fiind aproape de statiunea montana Paltinis, Rasinari este plin de pensiuni intre care e concurenta acerba. Mai intai am dat sa campam la pensiunea "Emil Cioran", aflata pe Strada Emil Cioran, care-l are drept proprietar pe un domn Cioran. Nu era nimeni acasa. Asa am aterizat la un domn Marcel, gras si simpatic. Si-a deschis un fel de motel si ne-a convins sa tragem acolo dupa ce ne-a zis ca are o tuica de pe vremea lui Goga.
CASA INCHISA GOGA. Am coborat pe Strada Octavian Goga, pe langa scoala "Octavian Goga" si am ajuns la Casa Memoriala "Octavian Goga". Am batut la poarta mare de lemn si nu s-a intamplat nimic. Ne-am zgait pe geam, inauntru nu era nici un semn de viata. Iar am batut. Unei babute i s-a facut mila de noi. Ne-a spus ca ne agitam degeaba. Cheia se afla la Bucuresti, in posesia actritei Ilinca Tomoroveanu, care este urmasa a poetului: "No, o avut cheia si doamna invatatoare, numaâ o ca iesit la pensie si nu mai vreâ sa aiba pe cap turisti asa ca voi. O dat cheia la doamna Ilinca si casa ii deschisa numaâ cand vine dansa de la Bucuresti, in general toamna". Oarecum descurajati, am plecat spre cladirea de care vazusem lipit un bust al lui Emil Cioran.
PERETII LUI CIORAN. Intr-adevar, acolo se nascuse filozoful romano-francez in 1911, in familia protopopului Emilian Cioran, un teolog cunoscut in zona Sibiului. Am batut la usa, de data asta ni s-a deschis. A aparut o doamna corpolenta, la vreo 60 de ani. Sta de mai bine de 30 de ani in casa, nu are nici o legatura cu familia Cioran. Protopopul a vandut imobilul in 1938 si s-a m